Cele mai periculoase plaje din lume

Multe plaje de pe planetă arată spectaculos, dar, de fapt, unele pot fi capcane mortale. Cele mai periculoase 5 plaje din lume, unde o simplă relaxare, îți poate pune viața în pericol.

Queensland și Teritoriul de Nord, Australia

Plaja Whitehaven, situată în Insulele Whitsunday din Queensland, Australia, este una dintre cele mai frumoase plaje din lume, în măsura în care arată aproape ca o pictură. Dar această plajă, împreună cu cea mai mare parte a liniei de coastă din nordul Australiei, ascunde un secret mortal: este infestat pozitiv cu meduze în cutie, cunoscute local ca „stingers”, care sunt unul dintre cele mai periculoase animale din lume.

Gansbaai, Africa de Sud

O frumusețe idilică a lui Gansbaai – apele sale sunt printre cele mai afectate de rechini din lume.
Gansbaai este situat de-a lungul Route de grădină din Africa de Sud, care este una dintre cele mai frumoase segmente de coastă din lume. Mai este numită și ”Capitala Rechinilor Albi” datorită populației mari de rechini care se aduna aici între aprilie și septembrie.

Kilauea, Hawaii

Spre deosebire de Africa de Sud și nordul Australiei, unde pericolul este ascuns în spatele unui văl de frumusețe, este destul de evident imediat de ce nu ar trebui să faceți o baie în Kilauea, Hawaii. Dacă doriți să obțineți o privire mai atentă la vulcanul care erupă constant, care lavă formează literalmente pământ nou pe măsură ce se răcește și se întărește în mare.

Chowpatty Beach, India

Plaja Chowpatty este multe lucruri, dar „frumoasa” nu este una dintre ele, cel putin nu in sensul ca multe alte plaje din aceasta lista sunt frumoase. Pentru a fi sigur, caracteristica plajei Chowpatty, situată în Mumbai, India, care o face atât de periculoasă, este direct legată de cât de neplăcută este pe ochi: este extrem de poluată. O singură zi când Chowpatty Beach este frumoasă este chiar la apus, când portocalele strălucitoare și roz lumesc cerul și ascund temporar gunoiul care plutește în apă, dar evită să intre în apă, așa cum mulți tineri au tendința de a face, pentru a evita să se îmbolnăvească.

Plaja Copacabana, Brazilia

Rio de Janeiro are cele mai bune plaje urbane din lume. În timp ce Copacabana, în special, a fost imortalizată în cultura pop, ascunde un secret periculos între nisipurile sale de aur și apele pure și albastre: este absolut plin de hoți și de alți infractori minori, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la rechini sau erupe vulcani aici, ar trebui să vă vegheați lucrurile în mod deosebit cu sârguință.

Insula Santinelei de Nord

Insula este sub jurisdicția Indiei din punct de vedere politic, dar de facto este independentă deoarece baștinașii acestei insule nu s-au supus niciodată autorităților și sunt considerați sălbatici. Plajele de pe insulă sunt considerate printre cele mai periculoase din lume. De fapt, cine se apropie de plajele de pe această frumoasă insulă, riscă să fie mâncat de băștinași, care sunt canibali.