Top 10 cele mai frumoase locuri pentru scufundari din lume

Scufundarile sunt catalogate ca unul dintre cele mai captivante sporturi. Nimic nu se compara cu experienta de a descoperi minunatiile ascunse sub luciul apei. Dar, atunci cand practicati aceste sporturi intr-un loc faimos pentru frumusetea lumii subacvatice, experienta devine cu atat mai fascinanta. Acestea sunt cele mai interesante locuri pentru scufundari de pe glob, pe care nici un pasionat nu ar trebui sa le rateze.

 

Marea Gaura Albastra in Belize

Faimosul explorator francez Jacques Cousteau a denumit acest fenomen natural in apropiere de coasta statului Belize una dintre cele mai frumoase zone pentru scufundari din lume. Si trebuie s-i dam dreptate. Desi coralii aici nu sunt cei mai colorati, fostele pesteri subacvatice din calcar sunt pline de stalactite si rechini si atrag scufundatori cu apele sale linistite.

 

 

Arcul lui Darwin in Galapagos, Ecuador
Charles Darwin a facut Insulele Galapagos faimoase dupa ce a inceput sa studieze numarul impresionant de specii de animale si nu este surprinzator ca apele din jurul acestor insule sunt la fel de pline de nenumarate specii marine. Arcul lui Darwin este o formatiune din piatra, in apropiere de insula cu acelasi nume, inconjurata de apa adanca peste 20 de metri. Si acest loc a fost supranumit de profesionisti drept unul dintre cele mai bune locuri de scufundari datorita nenumaratelor exemplare de rechini, testoase masive, delfini, foci si pisici de mare.

 

 

 

Marea Barier de Corali din Queensland, Australia

Faimosul explorator francez Jacques Cousteau a denumit acest fenomen natural in apropiere de coasta statului Belize una dintre cele mai frumoase zone pentru scufundari din lume. Si trebuie s-i dam dreptate. Desi coralii aici nu sunt cei mai colorati, fostele pesteri subacvatice din calcar sunt pline de stalactite si rechini si atrag scufundatori cu apele sale linistite.

 

 

Parcul National Ras Mohammed in Egipt

Acest parc national egiptean se mandreste cu nenumarate canale si recifuri perfecte pentru explorat, in timp ce puteti inota alaturi de rechini si baracude. Unul dintre motivele pentru care atat de multi pasionati de scufundari aleg acest parc de langă Marea Rosie este epava SS Thistlegorm, o nava britanica bombardata de germani in 1941. Nu doar nava este interesanta, ci si ce contine acest vas – arme, cizme, motociclete si vehicule armate. Toate aceste lucruri sunt imprastiate pe fundul oceanului, facand din acest loc unul dintre cele mai neobisnuite pentru scufundari.

 

 

Punctul Baracuda pe Insula Sipadan, Malaiezia

Desi intreaga Insula Sipadan este recunoscuta pentru locurile de scufundat minunate, Punctul Baracuda, adanc de 40 de metri, este cel mai interesant. Aici veti avea ocazia sa inotati cu o multime de broaste testoase gigant, pesti colorati si, bineinteles, nenumarate baracude.

 

 

 

Hairball in Indonezia

Locul favorit printre fotografii subacvatici, aceasta locatie in apropiere de coasta indoneziana gazduieste o multime de creaturi ciudate precum pestele scorpion sau pestele cu cochilie. Toate aceste amfibiene colorate sunt puse si mai mult in valoare de nisipul negru de pe fundul oceanului.

 

 

 

Golful Marathon in Florida

Gazduind singura bariera de corali vii din zona continentala a Statelor Unite ale Americii, apele din apropierea statului Florida sunt impanzite de peste 650 de specii de pesti colorati si 40 de tipuri de corali. Printre cele mai interesante locuri pentru scufundari din acest golf se numara Reciful Sombrero, adanc de 12 metri si considerat cel mai bun din SUA, dar si Thunderbolt, o nava scufundata intentionat in jurul careia inoata tot timpul bancuri de scalari si baracude.

 

 

Cenote Aktun Ha in Tumul Mexic

Cenotes este un lant enorm de pesteri subacvatice considerate de mayasi a fi portaluri spre lumea subacvatica si erau folosite pentru sacrificii umane. De fapt, ramasite umane sunt deseori descoperite in aceasta zona chiar si in ziua de azi. Sub suprafata apei pesterile din calcare sunt pline nu doar de stalactite si stalagmite, ci si de radacini de copaci, ramuri si chiar nuferi.

 

 

Culmea Chumphon in Koh Tao, Tailanda

Una dintre cele mai populare locatii pentru pasionatii de scufundari dornici de aventura, Koh Tao se lauda cu aproximativ 20 de situri de scufundari atat pentru incepatori cat si pentru profesionisti. Unul dintre cele mai populare locuri de aici este Culmea Chumphon, un varf din granit care atrage nenumarate specii inclusiv balene, rechii, luferi rosii,baracude si pisici de mare.

 

 

Parcul National Marin Fathom Five in Ontario, Canada

Aceasta regiune dedicata conservarii vietii subacvatice, care este formata din 20 de insule, se mandreste cu cateva zeci de faruri istorice si 22 de epave ce dateaza de la mijlocul secolului al XIX-lea, inclusiv una dintre cele mai interesante din lume – Sweepstakes. Multe dintre aceste epave sunt perfect conservat de apele calme si reci ale lacului Huron. Tot aici veti gasi si o multime de stanci si pesteri subacvatice.