Scafandru peruvian umflat

Cazul neobisnuit al lui Martinez a fost prezentat la emisiunea peruana „Cuarto Poder”, unde medicii au fost uimiti de efectul ingrozitor al azotului asupra aspectului fizic al barbatului.

Cazul lui Alejandro Ramos Martinez, un scafandru de fructe de mare din Pisco, Peru, a facut recent titlul numeroaselor prese internationale, dupa ce in urma cu patru ani a suferit un accident teribil, in urma caruia acesta pare sa semene unui balon uman. Se pare ca a urcat de la o adancime de 30 de metri prea repede, ceea ce a facut ca azotul din sangele sau sa formeze bule uriase care s-au alipit muschilor sai, deformandu-i.
In cazul accidentelor de decompresie, azotul dizolvat  in sange si in tesuturile corpului la presiune inalta, la o ridicare prea rapida se degaja sub forma de bule. In acest caz, gazul este compus din bule mai mari, care pot cauza amorteala sau paralizie, sau chiar moartea directa.

Efectele deformante pe care azotul le-a avut asupra acestui scafandru peruvian sunt considerate a fi unice, iar medicii cauta inca modalitati de a elimina bulele de azot din corpul sau. Deoarece acesti saci de gaz sunt aparent atasați de carnea omului, ei nu pot fi indepartati chirurgical, astfel incat cea mai buna solutie pe care au gasit-o pana acum a fost sa-i administreze oxigen intr-o camera sub presiune,  reusind pana acum sa elimine aproximativ 30% din bulele de azot enorme si sa estimeze ca Martinez va necesita cel putin inca 100 de sesiuni in camera hiperbarica.
Acest incident necugetat  al scafandrului nu numai ca i-a provocat acestuia aspectul ciudat, dar a si acumulat in greutate un supliment de 30 kg. Efectele acestei afectiuni ii provoaca hipertensiune si dureri lui Martinez, care nu poate trai decat cu analgezice. Corpul sau deformat i-a provocat  recent si o leziune grava a soldului, medicii afirmand ca acesta va necesita o proteza.