Top 5 ruine subacvatice

Orasele pierdute si civilizatiile disparute au atras dintotdeauna interesul oamenilor. Exista cateva legende ale unor orase scufundate care ne duc cu gandul la Atlantida. Iata un top 5 ruine subacvatice incredibile.

Palatul Cleopatrei din Alexandria, Egipt

Camerele private ale reginei Cleopatra se pare ca au fost luate de ape sau scufundate de un cutremur cu peste 1.600 ani in urma. Autoritatile au decis sa nu scoata toate artefactele gasite acolo din apa, pentru a crea un muzeu subacvatic in urmatorii ani.

 

 

Fostul Port Royal, Jamaica

Cunoscut si ca „Cel mai rau oras din lume”, vechiul Port Royal era un loc al desfraului, prostitutiei si piratilor din Caraibe. O parte a orasului a ajuns subit sub ape in 1692, in urma unui puternic cutremur si anumite zone din aceasta au plonjat efectiv vertical, ramanand aproximativ intacte pe fundul marii.

 

 

Templele scufundate de la Mahabalipuram, India

Potrivit credintelor locale, celebrul Templu Shore din Mahabalipuram a fost ultimul din cele sapte temple din zona. Cum localnicii insista ca sase temple sunt scufundate iar autoritatile si cercetatorii au descoperit in 2002 o serie de ruine subacvatice , legendele ar putea fi adevarate.

 

 

Insulele Yonaguni-Jima, Japonia

Situate aproape de coasta de est a Taiwanului, Insulele Yonaguni sunt o atractie deosebita pentru turisti, datorita ruinelor subacvatice, descoperite intamplator in 1995, de un scafandru aventuros. El a gasit un artefact de dimensiuni foarte mari, realizat din blocuri masive de piatra, cu o vechime de aproximativ 8000 de ani. Unii oameni sustin ca artefactul este o dovada a existentei continentului Mu (continent disparut, asemanator cu Atlantida), iar altii sustin ca nu este realizat de mana omului si ca s-a format in mod natural. Ultima teorie pare infirmata de structurile interioare asemanatoare cu piramidele civilizatiei Inca, din America de Sud.

 

Pavlopetri, Grecia

Orasul antic Pavlopetri, cea mai veche asezare scufundata cunoscuta pana acum, se gaseste la o adancime de 3-4 metri sub apa, in apropiere de coasta Laconiei, in sudul Peninsulei Peloponez. Ruinele dateaza cel putin din anul 2800 i. Hr. si se presupune ca a fost un infloritor port, in Epoca Bronzului. Orasul, perfect conservat in apele Marii Egee, cuprinde cladiri si strazi, cripte, dar si 37 de morminte despre care se crede ca ar data din perioada miceniana.