Bulgaria promoveaza turismul subacvatic!

Asociatia „Technical Diving Bulgaria” va  promova turismul subacvatic in Bulgaria.

Asociatia a fost infiintata oficial in Ruse. Presedinte a fost ales Miroslav Slavchev, instructor de scufundari tehnice. Pascal Bernabe, campionul mondial la scufundare la mare adancime este un membru de onoare a asociatiei „Technical Diving Bulgaria”.

Promovarea turismului subacvatic in tara vecina este unul dintre obiectivele asociatiei.  Scufundatorii vor stabili locurile de atractie turistica subacvatica, asociatia organizand evenimente raportate la acestea, insistand pe conservarea lor. Sarcina asociatiei este de a promova si proteja comorile subacvatice a Bulgariei, a florei si faunei precum si zonelor dedicate turismului subacvatic. Mai mult decat atat, scafandrii vor lucra pentru a identifica si de a conserva siturile arheologice subacvatice si istorice, cautand navele si alte obiecte scufundate si vor asista institutiile de stat pentru a le proteja. Obiectivele asociatiei sunt legate de promovarea si dezvoltarea conceptului de „diving tehnic”, cu un set specific de echipament pentru scufundari, tehnicile si practicile de scufundare in apa.

Ideea a membrilor sai este de a se angaja in antrenametul, formare si imbunatatire  propria calificare in scufundari si de a face acest lucru, de asemenea, pentru persoane din afara organizatiei. Accente in  initiativele a asociatiei in 2011 sunt practica in arheologie subacvatica si cursuri de scufundare la adancime mare, care va fi organizata pentru a doua oara in Sozopol de francezul Pascal Bernabe, singurul om in lume care a reusit sa se scufunde la o adancime mai mare de 330 de metri sub apa.
Asociatia „Technical Diving Bulgaria” va monta diverse echipamente si va construi un poligon pentru a antrena  scafandri  pe epava unei nave scufundata, descoperita in 2010, in timpul primele cursuri a lui Pascal Bernabe in tara vecina.