O sfera subacvatica misterioasa, descoperita intamplator de scafandri

O sfera translucida, gelatinosa si cu un diametru de 4 metri a fost decoperita intamplator de scafandri, in largul costelor Turciei. Sfera se pare ca plutea in deriva la peste 20 de metri sub nivelul marii si avea in interior mici puncte albe.

Unul dintre scafandrii a declarat pentru presa turca ca in timp ce se apropia de sfera a simtit un fior atat de „emotie cat sde teama”.

Acum un expert sustine ca are raspunsul cu privere la ce ar putea fi sfera. Dr. Michael Vecchione, om de stiinta la Muzeul de Istorie Naturala din Statele Unite, crede ca aceasta este o masa uriasa de oua de calmar, insa teoria lui pare a fi contrazisa de alti biologi, care sustin ca ouale de calmar sunt foarte rare in apele de mica adancime, calmarii depunand de obicei oua in adancurile oceanului. Mai mult, eclozarea lor dureaza doar doua-trei zile, ceea ce ii face pe sceptici sa contrazica teoria – oricat de puternici ar fi fost curentii nu ar fi putut aduce sfera de la o adancime foarte mare doar in cateva zile.

  

Pana oamenii de stiinta vor putea da un raspuns clar cu privire la originea sferei, scafandrii au postat si un filmulet cu aceasta, in speranta ca cineva va elucida misterul, aducand dovezi imbatabile.