Cele mai mari acvarii din lume

Acvariile sunt unele dintre cele mai fascinante atractii turistice din lume, datorita lumii subacvatice pe care o gazduiesc. Animalele uriase precum rechinii si pisicile de mare, forma ingenioasa a acvariilor pe sub care se plimba vizitatorii, cat si lumina filtrata fac din acvarii un univers impresionant, de care oricine este miscat, indiferent de varsta.

Acquario di Genova, Italia

Acvariul din Genova este unul dintre cele mai mari care exista in Europa. Acquario di Genova a fost construit cu ocazia Expo 92 si gazduieste peste 6000 de vietati. Cele 70 de acvarii din care este alcatuit reproduc un habitat marin si terestru din mai multe parti ale lumii, de la Marea Mediterana la Marea Rosie si Oceanul Indian. Printre cele mai populare habitate de aici sunt cele in care vizitatorii pot vedea rechini, foci si delfini.

 

 

 

Aquarium of Western Australia, Australia

Este cel mai mare acvariu de pe continentul australian si unul dintre primele 10 cele mai mari acvarii de pe glob. Acvariul, cunoscut pe scurt sub numele de AQWA, se afla in Hillarys, in vestul Australiei.

AQWA are un acvariu principal, cu o lungime de 40 de metri si o largime de 20 de metri, avand incorporat, totodata, un tunel subacvatic. Vizitatorii care pot face scufundari au posibilitatea sa inoate alaturi de vietatile marine contra unei taxe. Acestia sunt insotiti de personalul calificat, care ii ajuta sa se scufunde pentru a vedea de aproape pestii si rechinii.

 

Shanghai Ocean Aquarium, China

Shanghai Ocean Aquarium este unul dintre cele mai mari acvarii din Asia. Acvariul contine mai multe zone, printre care zona Chinei, Australiei si Antarcticii. Shanghai Ocean Aquarium impresioneaza vizitatorii printr-un tunel subacvatic cu o lungime de 155 de metri, cel mai lung tunel subacvatic din lume, continand recif de corali si pesteri.

 

 

 

uShaka Marine World, Africa

uShaka Marine World este un parc de distractii din Durban, in Africa de Sud, care gazduieste cel mai mare acvariu de pe continentul african. In parcul de distractii, vizitatorii pot sa faca plaja si scufundari sau sa faca cumparaturi si sa ia masa intr-un univers acvatic, cu pereti de sticla si vietati marine.
Unul dintre restaurante, The Cargo Hold, are un zid intreg de sticla prin care se pot observa rechinii in timp ce se ia masa.