Stapana balenelor albe. O rusoaica inoata in pielea goala, in apele arctice, alaturi de mamifere

Un experiment controversat are loc in apele inghetate ale Oceanului Arctic. O rusoaica, campioana la scufundari, si-a propus sa imblanzeasca cateva balene albe, inotand alaturi de ele. Scenele sunt fabuloase

Natalia Avseenko are 36 de ani si este o specialista a scufundarilor. Pe langa acest hobby, rusoaica este si cercetator marin, iar cea mai noua experienta a sa a facut inconjurul lumii. Femeia s-a dezbracat de haine si a innotat alaturi de cateva balene albe in apa care avea o temperatura de minus 1,5 grade Celsius.
Expertii marini sustin ca belugile nu sunt deloc prietenoase atunci cand sunt atinse de materiale artificiale, cum ar fi costului unui scafandru, asa ca Natalia a fost cat se poate de naturala.
Belugile, asa cum sunt numite balenele albe, sunt cunoscute pentru faptul ca pot avea expresii si trasaturi precum cele umane, scrie DailyMail.
Imblanzirea balenelor s-a petrecut in regiunea Murmansk Oblast, nord-vestul Rusiei, pe tarmul Marii Albe, aproape de Cercul Polar.
Majoritatea oamenilor ar muri daca ar cadea in apele inghetate, insa Natalia foloseste tehnici de yoga pentru a rezista in asemenea conditii. De asemenea, ea isi poate tine respiratia timp de 10 minute sub apa.
In lume, exista 100.000 de balene albe, in salbaticie.