Top 10 al scufundarilor, dupa Tim Ecott

Tim Ecott, autorul mai multor carti de scufundari, a partajat cu cititorii pe paginile Guardian, parerea lui despre primele 10 locuri de scufundari din lume.

Iata lista:
1. Rocktail Bay, Kwazulu-Natal, Africa de Sud
2. Rangiroa, Polinezia
3. Sulawesi, Indonezia
4. Insulele Maldive
5. Little Cayman
6. Cocos si Malpelo
7. Merea Bismarck, Papua Noua Guinee
8. Sipadan, Malaezia
9. Insulele Surin si Similan, Thailanda
10. Bikini Atoll, Insulele Marshall
Ecott, bineinteles a adaugat si comentarii la alegerile sale. De exemplu, la primul loc de scufundari, cel din Africa de Sud, Ecott vine cu specificarea ca numai un vapor executa scufundari in zona, unde, pe langa intalnirile cu rapitorii mari, se pot vedea de pe barca si balene cu cocoasa si delfini. Pentru insulele Maldive, cea mai buna alegere ar putea fi un safari cu vaporul, care poate sa-ti ofere maximumul posibil. Insula Little Cayman, o considera deosebita deoarece in comparatie cu restul insulelor incarcate de turismul de masa din regiunea Caraibe, aceasta a pastrat inca atmosfera sa unica. Multi au auzit despre bancurile de rechini ciocan de la Insulele Cocos, insule care apartin de Costa Rica si care atrag in exclusivitate scafandri din intreaga lume. Locurile cele mai renumite din Sipadan, Malaezia, sunt expuse si pe paginile noastre scufundare.ro/FotoGalerie/. Aici guvernul incearca sa protejeze flora si fauna din jurul insulei. Multi scafandri romani cunosc deja Thailanda, desi putini au vizitat locurile de scufundari din apropiere de granita cu Burma.
Numeroasele epave de la Bikini Atoll sunt un memento special al testelor nucleare si multi considera acesta un loc deosebit de scufundari.
Justificarea detailata a lui Tim Ecott o puteti urmarii pe site-ul The Guardian.