Stațiunea subacvatică de jumătate de miliard de dolari. Va fi cea mai scumpă din lume

Până și Jules Verne ar fi invidios pe orașul care urmează sa fie construit în Oceanul Indian. Compania olandeza Dutch Docklands intenționează să transforme în terenuri plutitoare, ultra-tehnologizate, o porțiune din insulele Maldive, pentru ca jucătorii de golf să experimenteze senzații tari.

Proiectat de specialiștii de la Dutch Docklands, mini-orășelul de distracții va oferi 27 de găuri de golf și se va întinde pe trei insule plutitoare, interconectate prin tunele subacvatice. Complexul se va situa la cinci minute distanță de capital Male, distanța fiind parcursă cu bărci de mare viteză. Se vrea primul și singurul din lume care va avea teren de golf plutitor. Pe lângă sportul în sine, autorii proiectului susțin ca una dintre cele mai mari atracții va fi clubul din care un lift va coborî în adâncurile oceanului, unde oamenii vor putea admira în voie viața din adâncuri, ca și când ar fi vizitatorii unui imens acvariu natural.

În prezent, cel mai scump teren de golf aparține unei companii din New Jersey. Dacă proiectul Dutch Docklands devine însă realitate, clubul de golf din New Jersey va pierde locul fruntaș.

Specialiștii din industrie sunt sceptici în ceea ce privește amortizarea acestor cheltuieli. Câteva dintre cele mai cunoscute și apreciate cluburi de golf din lume au o mulțime de cursanți, dar pierd în continuare sume mari de bani.