Atlantida – realitate sau ficțiune

Multe teorii despre orașul pierdut Atlantida sunt sălbatice și fantastice. Unii spun că Atlantida se află în Triunghiul Bermudelor, deși legendele nu menționează niciodată prezența ei în acea zonă. Alții cred că orașele cu cupolă din Antlantis sunt încă păstrate adânc sub apă.

Un istoric pe nume Bettany Hughes a studiat mitul antic al Atlantidei și și-a dat seama că Platon, probabil deghizat în Antlantis, a descris alegoric insula Santorini, situată în apropiere. Grecia antică… Oamenii care locuiau în Fera, un oraș de pe această insulă, erau negustori și comercianți cu o mare experiență, care beneficiau de o poziție strategică între cele trei continente. Acest lucru le-a permis să devină foarte bogați și să-l conducă pe Feret spre prosperitate.

Din păcate, locuitorii insulei habar n-aveau că trăiesc de fapt chiar în vârful vulcanului. În 1620 î.Hr. vulcanul a explodat literalmente cu o erupție, iar explozia a fost atât de mare încât a afectat aproape întreaga lume. Platon aproape sigur a auzit de el. Rămășițele lui Feret sunt perfect conservate, de exemplu oraș faimos Pompei, de asemenea ucis de o erupție vulcanică.