Plaja subterană ascunsă în Puerto Vallarta din Mexic

Unul dintre cele mai unice și mai misterioase locuri de vacanță din lume este Hidden Beach (Mexic).

Mexicul este o țară extrem de populară printre turiști în ultimii ani, dar nu toți cei care călătoresc acolo știu despre acest loc unic.

Insulele Las Marietas, în zona în care se află plaja, s-au format ca urmare a activității vulcanice active – o erupție care a avut loc în urmă cu câteva mii de ani. Nu este posibil să se determine mai exact data când s-a întâmplat acest lucru. O partea de jos a dovezilor că natura nu va înceta niciodată să uimească oamenii, le va prezenta în mod constant surprize neașteptate, adesea plăcute – aceasta este Plaja Ascunsă (Mexic).

Seamănă cu un bazin natural de dimensiuni incredibile, care se află, parcă, sub o cupolă și este complet izolat de lumea exterioară. Pentru mulți, acest lucru amintește de marea subterană, maiestuoasă și frumoasă. Pur și simplu este imposibil să-ți crezi ochilor. Peștera atârnă doar deasupra apei, dar acest lucru nu afectează temperatura apei. Este cald și, important, foarte curat.

Pentru iubitorii de scufundări, există o adevărată întindere aici – recife de corali, pești unici și alte vieți marine. Numai există nu mai puțin de o sută de specii de pești de recif. Un fapt interesant, nu toate peșterile din aceste locuri sunt naturale. Unele s-au format ca urmare a proceselor militare pe care guvernul mexican le-a condus pe aceste insule în anii ’90. Doar Jacques-Yves Cousteau la sfârșitul anilor 60 a stârnit un val de numeroase proteste internaționale, forțând să facă din acest teritoriu o zonă protejată.