O sabie cruciată veche de 900 de ani a fost găsită de un scafandru în largul coastei Israelului

O sabie, despre care se crede că ar fi aparținut unui cavaler cruciat acum 900 de ani, a fost găsită de un scafandru amator în nordul coastei Israelului.

Lama are un metru lungime și a fost descoperită de Shlomi Katzin, care a și predat-o autorităților isreliene. Se crede că sabia, pe care s-au depus organisme marine, a aparținut unui luptător cruciat. Autoritatea Israeliană pentru Antichități (IAA) a anunțat ieri că, după ce va fi curațată și analizată, sabia va fi expusă public. Sabia, care s-a păstrat perfect, este o descoperire frumoasă și rară și ar fi aparținut unui cavaler cruciat”, a spus Nir Distelfeld, inspector al Unităţii de Prevenire a Jafurilor de la IAA. „Este interesant să găsești un astfel de obiect personal, care să te trimită cu 900 de ani în urmă, într-o altă epocă, cu cavaleri, armură și săbii”.

Cavalerii cruciați au luptat într-o serie de războaie religioase care au avut loc între secolele IX și XIII. Cruciadele au fost apoi sancționate de biserica Romano-Catolică. Cele mai cunoscute cruciade au fost cele din estul Mediteranei, care vizau recuperarea Țării Sfinte, Israelul de astăzi, de sub stăpânirea musulmană.