O biserică veche de 450 de ani a apărut în mijlocul unui lac

Biserica din Quechula, construit în 1564 şi abandonat ulterior, a fost acoperit de ape după construcţia unui lac de acumulare. Acum seceta din Mexic a făcut ca nivelul apei să scadă, iar ruinele bisericii au ieşit la suprafaţa, pentru prima dată în ultimii 50 de ani.

Orașul a fost ridicat pe la început de secol XVI de coloniștii spanioli. Tot atunci a fost construită și măreța biserică, care era mult prea mare pentru nevoile spirituale ale comunității de atunci, dar se spera ca numărul locuitorilor să crească în viitor. Din acest motiv chiar nu a existat un preot numit pentru această măreață construcție, aici făcând slujbe preoți de la parohiile învecinate.

În secolul XVIII, la aproximativ 200 de ani de la întemeierea urbei, o epidemie de ciumă a decimat populația, orașul devenind mai degrabă o fantomă. Prin 1966 guvernul Mexicului a aprobat construirea unui mare baraj la Malpaso Dam. Lacul de acumulare al acestuia urma să înghită și orașul fantomă de la Quechula.

Nu e prima oară când biserica iese la iveală. În 2002 și în 2015, ruinele bisericii au fost vizibile, însă niciodată ca acum.