Hydroid – invitație într-o nouă eră a scufundărilor

Compania Aquadiving lansează Hydroid Aquabreather, noul echipament de scufundare, care va schimba percepția despre scufundări.

Hydroid este primul gadget de regenerare recreativă destinat scufundării. Aparatul de doar 4,5 kg permite respirație sub apă timp de cel puțin o oră până la o adâncime de 42 de metri.

Un amestec regenerativ este păstrat în două cartușe de 0,66 litri de unică folosință înlocuibile, așezate în interiorul aparatului.
În Hydroid Aquabreathers, aerul circula într-un circuit de respirație închis, în loc de a fi expirat spre exterior. La expirare, aerul bogat în CO₂ intră în cartușele regenerative iar amestecul multi component reacționează cu CO₂ transformându-l în oxigen O₂.

Pe un display montat în vizorul Aquabreather-ului sunt afișate în timpul scufundării, coordonatele geografice ale locurilor specifice de scufundări, distanța, timpul de scufundare și alte valori numerice. Cifrele determină indicatorii de presiune de oxigen О₂ și dioxidul de carbon CO₂ în circuitul Aquabreather Hydroid.