Prima biserica subacvatica din lume

Rusii au inceput inca de acum doi ani constructia primei biserici subacvatice din lume, Cape Fiolent, la aproximativ 200 de metri de peninsula Crimea. La o adancime de aproximativ 20 de metri sub nivelul marii, a fost deja plasata o cruce asemanatoare unei ancore, care marcheaza inceputul lucrarilor.

De asemenea langa cruce au fost instalate mai multe mese din beton si suporturi pentru lumanari. Viitoarea constructie va fi folosita atat ca lacas de cult cat si ca muzeu al istoriei Crimeii. Biserica va gazdui chiar si expozitii de munitie si nave militare, datand de la doua dintre cele mai mari operatii militare de aparare a Crimeii din anii 1850 și 1940. Cofinantarea proiectului este asigurata de Biserica Ortodoxa Rusa sub supravegherea Patriarhiei Moscovei.

„Biserica subacvatica va arata ca orice alta biserica ortodoxa. Vor exista icoane in interior ca intr-o biserica adevarata. Cel mai probabil vor fi basoreliefuri ale icoanelor din otel inoxidabil sau din piatra. Arhitectii lucreaza la proiectarea si detaliile structurii”, a declarat Arhimandritul Tikhon.

Liderii bisericii ortodoxe din Crimeea spera ca lacasul de cult subacvatic sa atraga turistii pe peninsula, ocolita de vizitatori din cauza razboiului din zona.

Nu a fost stabilita o data oficiala pentru terminarea lucrarilor, deoarece momentul „va depinde de multi factori”, a declarat purtatorul de cuvant al patriarhiei ruse.