S-a prabusit in mare unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Europa

Unul dintre cele mai populare obiective turistice naturale ale Europei, Fereastra de Azur din Malta, s-a prabusit in mare ca urmare a unei furtuni puternice.

„Rapoartele realizate de-a lungul anilor indicau faptul că acest monument natural va fi profund afectat de coroziunea naturala, un fenomen ce nu poate fi evitat. Aceasta zi trista a sosit”, a scris pe Twitter premierul din Malta in 8 martie 2017. Fereastr de azur (Azure Window) din Gozo ofera una dintre cele mai spectaculoase privelisti din Malta. Inconjurata de culorile fascinante ale Mediteranei si de stancile din apropiere, „fereastra de azur” s-a format dupa ce doua pesteri de calcar s-au surpat. In fata „ferestrei de azur” se afla un loc faimos pentru scufundari cunoscut sub numele de Blue Hole (gaura albastra) – un horn vertical, sapat natural in stanca, care se conecteaza cu apa la aproximativ 8 metri adancime, printr-o arcada subacvatica.

Ca o consolare pentru noi, membrii Nautilus este ca in anul 2014, in cadrul unei excursii de scufundari organizate de club, am avut prilejul si satisfactia de a privi prin aceasta fereastra imensul de azur.