Descoperire uluitoare facuta in Lacul Bicaz

Salvamontistii din zona lacului Bicaz au facut o descoperire in timpul unui antrenament. Ei au fost nevoiti sa faca o scufundare dupa ce le-a cazut un instrument in apa.

Ajunsi la aproape 30 de metri adancime au avut parte de o surpriza. Daca la inceput salvamontistii au crezut ca este vorba despre satul peste care s-a format Lacul Bicaz, in urma cu 53 de ani, dupa ce au analizat mai bine inscrisurile de pe lespezi si-au dat seama ca au descoperit niste inscriptii a caror varsta si origine nu se cunoaste.

“Ne-am imaginat ca ar fi vorba de un cimitir vechi. Am pozat inscriptiile  pentru ca lespezile de piatra sunt foarte greu de adus la suprafata. Comparand simbolurile cu cele din istorie ne-am dat seama ca cel putin doua provin din scrierea pe lazga, considerata printre primele scrieri din lume datand in urma cu 10.000 de ani”, a declarat Raul Papalicef, seful directiei Salvamont Neamt.

Si localnicii din zona sunt curiosi sa afle ce se ascunde pe fundul Lacului Bicaz, mai ales ca si ei au auzit multe despre ruinele care s-ar afla sub apa. Salvamontistii vor da imaginile cu inscriptiile gasite unor muzeografi si istorici pentru a afla cu exactitate despre ce este vorba.