Un pescar mexican a scapat cu viata in mod miraculos dupa ce a plutit in deriva timp de 14 luni in apele Oceanului Pacific

Un barbat de 37 de ani a supravietuit miraculos mai bine de un an pe mare. In tot acest timp, povesteste el, a plutit intr-o barca, s-a hranit cu peste si testoase si a baut apa de ploaie si chiar propria urina.

Un pescar mexican a plutit in deriva 13 luni in oceanul Pacific, si-a vazut prietenul murind pe barca si a supravietuit mancand peste crud si band sange de broasca testoasa. In decembrie 2012, Jose Ivan a plecat din Mexic alaturi de un priten pentru a pescui rechini. De atunci, nimeni n-a mai auzit nimic de cei doi si toata lumea i-a crezut morţi. Ivan a fost gasit in viata in apropiere de Insulele Marshall din Pacific, la o distanţa de 8.000 de kilometri de Mexic. „Sunt disperat si extenuat. Vreau sa ma intorc acasa, in Mexic, dar nu stiu cum, nici macar nu stiu unde ma aflu”, a povestit el pentru „Daily Mail”. Barbatul a povestit ca a plutit in deriva mai bine de un an, dupa ce barca pe care se afla s-a stricat. In acest timp, ceei doi barbati au supravieţuit mancand peste, broaste testoase si pasari pe care le prindeau cu mainile goale, iar atunci cand nu ploua, beau sangele testoaselor pentru a se hidrata. Celalalt barbat a murit insa in urma cu cateva luni, pe mare, a povestit supravieţuitorul. Atunci cand a fost gasit, Ivan era subnutrit, avea parul si barba lungi, era imbracat doar cu o pereche de pantaloni scurti zdrentuiti si era usor confuz.