SEMNAL DE ALARMA

Clubul de Scufundari NAUTILUS trage un SEMNAL DE ALARMA!!

In statiunea Baile 1 Mai se gaseste – Rezervatia Naturala „Lacul cu Nuferi – Paraul Peta”, care este singurul loc din Europa unde creste din tertiar pana in zilele noastre nufarul tropical (nimphaea lotus var. thermalis – relict glaciar). Egiptul este al doilea loc din lume unde datorita unor conditii climatice similare aceasta specie a supravietuit natural racirii climei din cuaternar.

Datorita bogatiei si valorii biodiversitatii de aici, aceasta suprafata, incluzand si o parte din paraul Peta, a fost declarata sit Natura 2000 – Lacul Peta.

Era singurul loc din Romania unde exista, in mod natural, acest tip de habitat.

In trecut..

 

 

 

Lacul cu nuferi din rezervatia naturala din Baile 1 Mai a ramas fara apa, este in MOARTE CLINICA.

In prezent..

http://www.crisana.ro/stiri/eveniment-14/salvarea-lacului-cu-nuferi-din-1-mai-propunerile-s-au-dat-urmeaza-solutii–132802.html

O solutie de a salva lacul, ar fi decolmatarea izvoarelor de apa geotermale pentru a mari debitul apei. Investigand lacul in zilele trecute, am constatat, ca puturile izvorului de o adancime maxima de 3,5 m sunt colmatate cu namol, materiale lemnoase si deseuri. Temperatura apei a scazut la 19 grade.

In colaborare cu Muzeul ,,Tari Crisurilor” si Prefectura Bihor incercam sa readucem la viata acest dar al naturii pentru ca sa avem ce arata copiilor nostrii.

Fac apel la toti scafandri brevetati, care doresc sa ni se alature la formarea unei echipe de lucru, in cazul in care va mai fi a sansa de a salva renumitul Lac cu Nuferi din Baile 1 Mai.

Asteptam confirmarea ta la e-mail-ul: scufundare@yahoo.com complectand o Fisa de inscriere:

Numele Prenumele:

Domiciliul:

Nivel de pregatire SCUBA:

Numar de telefon:

 

Pentru alte informatii sunati la numarul: 0724058746 – Tamas Lunca