CALATORIE CU AVENTURI SI SCUFUNDARI

HONG KONG – SULAWESI – RAJA AMPAT – SINGAPORE

26 FEBRUARIE – 11 MARTIE 2011  (14 ZILE)

       Hong Kong este un amestec unic de tradiţii orientale şi occidentale, o metropolă modernă, dar şi una dintre cele mai faimoase destinaţii turistice din lume. Chiar dacă principala atracţie este shoppingul şi viaţa de noapte, Hong Kong oferă restaurante excelente, hoteluri de prima clasă, dar şi frumuseţi naturale: munţi, insule retrase, plaje albe.

Indonezia este cel mai mare arhipelag din lume, alcătuit din peste 13 000 de insule. Este o ţară misterioasă şi exotică cu un relief predominant muntos, cu circa 400 vulcani, dintre care 100 sunt activi. Destinaţia noastră de scufundări în Indonezia va fi în Sulawesi de Nord, la Parcul Naţional Marin Bunaken, considerat a fi unul dintre destinaţiile de top de scufundări şi deţine cea mai bogată diversitate marină de pe planetă. Apele din jurul insulei Bunaken sunt locul preferat al delfinilor, balenelor, broaştelor ţestoase, rechinilor, baracudelor şi şerpilor de mare, cu o vizibilitate între 20 şi 40 de metri.  pentru film de prezentare ctrl+click aici

          Papua (Indoneziană) ,,ţara mâncătorilor de oameni”, ceea ce înseamnă că vei găsi aici o ţară cu ţinuturi neatinse. Trei pătrimi din suprafaţă sunt acoperite de păduri tropicale, precum si cu sute de cascade. Rezervaţia Raja Ampat din nord-vestul insulei Noua Guinee, cunoscuta şi sub numele ,,bijuteria coroanei”, este în topul primelor zece scufundări din lume, deoarece nu există altă zonă pe Terra în care formele de viaţă din adâncul oceanului să fie mai variate decât cele din arhipelagul indonezian Raja Ampat. În golfuri cu ape cristaline înconjurate de  mangrove şi recife cu pereţi adânci, oferă locuri ideale pentru scafandrii, iubitori atât ai peştilor gigantici cum ar fi manta ray (chiar şi în bancuri de câte 50) sau rechinii blacktip, ţestoase uriaşe, cât şi iubitorilor de viaţa macro (căluţi de mare). Renumita bucătărie tradiţională  se bazează pe culturi locale precum taro, kaukau şi rădăcină de ignama, sagotier şi carne de porc. Este ocazia gurmanzilor să deguste din specialităţile gastronomice ale Papuei.  pentru film de prezentare ctrl+click aici 

Singapore este un stat – oraş insular şi cea mai mică ţară din Asia de sud-est. Singapore nu se compară cu nimic din ceea ce ai văzut in alte părţi, este unul dintre cele mai dezvoltate state din Asia cu zgârie nori impresionante şi aici se găseşte cea mai mare roată de observaţie din lume.

Cazare Hong Kong: – COSMO KOWLOON HOTEL ****

Cazare Indonezia:  – TASIK RIA RESORT SPA & DIVING  pentru detalii ctrl+click aici 

Cazare Papua:  – RAJA AMPAT DIVE RESORT

 

Cazare Singapore:  – VALUE HOTEL THOMSON ***

PROGRAMUL EXCURSIEI:

– Ziua 1: Plecarea la ora 1250 pe traseul Budapesta – Londra – Hong Kong

– Ziua 2: Sosirea în Hong Kong la ora 1420, ocuparea camerelor la COSMO KOWLOON HOTEL; vizitarea obiectivelor turistice ale Hong Kong-ului; Templul Tin Hau, Templul celor 10.000 Buddha, Vârful Victoria…

– Ziua 3: Opţional; din Hong Kong cu o deplasare de 1h cu feribot-ul vom merge în Macao, ,,Las Vegas-ul Estului” unde amatorii de Texas Holdem Poker îşi pot încerca norocul şi calităţile ?

– Ziua 4: Cine nu şi-a făcut shoppingul necesar în Hong Kong, mai are timp până la ora 1700, ca după aceea la ora 1955 să zburăm în Indonezia oraşul Manado prin escală în Singapore.

– Ziua 5: La ora 1300 ajungem în Manado de unde ne vom transfera (45 min) la TASIK RIA RESORT SPA DIVING şi vom ocupa camerele cu vedere la piscină cu servicii all inclusive.

Opţional; scufundare de noapte.

– Ziua 6: Program de 3 scufundări cu barca în Parcul Naţional Marin Bunaken la Strâmtoarea Lembeh şi Arhipelagul Bangka. Scufundările vor fi în derivă, ne vom folosi de curenţii de apă cu un efort minim, adâncimea maximă propusă 30 m, temperatura apei între 26-29 C.

– Ziua 7: Holiday

Program opţional;

 

Trekking Tour de 1 ora pe craterul Vulcanului Mahawu de unde ai un peisaj deosebit la Insulele Bunaken & Manado Tua precum la Golful Manado. În partea de jos a craterului puteţi vedea un lac cu aburi cu un miros de sulf. După această excursie magnifică ne oprim pentru masa de prânz la un restaurant pa malul Lacului Tonado la 600m deasupra nivelului mării.

Aventură de Rafting unde emoţia şi distracţia este garantată pe cursul de apă de-a lungul pădurilor tropicale.

– Ziua 8: Dimineaţa la ora 445 decolăm spre Papua oraşul Sorong, un zbor de 1h50min ajungând la 700 ora locală. Ne transferăm pe insulă, ne ocupăm camerele în bungalov-uri la RAJA AMPAT DIVE RESORT cu servicii all inclusive.

– Ziua 9-10: Program de câte doua scufundări pe zi cu barca la Manta Point, Kri Island, Waisai Bay, Kaboei Bay Rock Island. Magnificul Manta Ray este atracţia principală în această zonă. Dimensiunea acestor creaturi uimitoare poate ajunge până la 6 metri. În afara de Manta putem vedea dugong (vaca de mare), broaste ţestoase care pasc iarba de mare de pe fundul mării aproape de ţărmurile cu mangrove. În crăpături subacvatice se pot zări rechini blacktip sau căluţi de mare dacă eşti atent pentru că nu e uşor să-i vezi.

  

– Ziua 11: Holiday

Opţional; Explorarea regiunii cu junglele izolate de civilizaţii. ,,În unele zone ale junglelor, canibalismul este încă frecvent raportat şi unele grupuri resping influenţa occidentală” ?

  

– Ziua 12: Pornim spre casă, decolăm la ora 925 din Sorong, la ora 1350 din Manado şi aterizăm la ora 1705 în Singapore. Ne transferăm la VALUE HOTEL THOMSON, ocupăm camerele, iar seara vizităm obiectivele oraşului Singapore; Parcul Merlion, Fântâna Muzicală, Templul Sri Krishnan, Roata Uriaşă şi Chinatown pentru cei pasionaţi de shopping.

– Ziua 13: Pentru cei care mai vor să vadă Singapore-ul şi ziua, au posibilitatea, deoarece avionul decolează la 1505 aşa că dimineaţa mai au  câteva ore la dispoziţie.

– Ziua 14: După o lungă dar cu atât mai spectaculoasă călătorie şi aventură, la ora locală 1200 revenim pe continentul nostru bătrân Europa, aterizând în Budapesta de unde ne îndreptăm spre România

Pretul acestei calatorii; pentru scafandrii cu programul de scufundari este 1950 Euro, pentru insotitori este 1690 Euro

Pretul include:

  • Toate transporturile de avion şi taxele de aeroport; Budapeste-Londra-Hong Kong-Singapore-Manado-Sorong-retur.
  • Cazare în camere cu doua paturi; 2 nopţi Cosmo Kowloon Hotel, 3 nopţi Tasik Ria Resort Spa & Diving all inclusive, 4 nopţi Raja Ampat Dive Resort all inclusive, 1 noapte  Value Hotel Thomson.

Programele de scufundări; 3 scufundări cu barca în Indonezia, 4 scufundări cu barca în Papua, butelii cu aer comprimat, greutăţi de plumb, ghid local la scufundări.

Pretul nu include:

  • Asigurare medicală pe perioada excursiei
  • Închiriere echipament de scufundări
  • Toate transferurile la şi de la aeropoarte
  • Viză; pentru Indonezia (10-20 E)
  • Mesele în afara zilelor cu servicii all inclusive
  • Excursiile opţionale
  • La cerere: cazare la nivel superior sau mai multe scufundări

Preţul de 1690 euro pentru două săptămâni, pentru două destinaţii super exotice şi două oraşe metropolitane de nivel mondial consider ca nu este mult. Acest preţ este obţinut de clubul nostru, fără implicarea nici unei agenţii de turism pentru intermediere.

Sper că v-am trezit interesul şi citind acest program de călătorie cred că deja v-am răpit câteva minute din monotonia toamnei, purtându-vă în locurile minunate unde tot timpul soarele străluceşte.

Dacă vrei să ţi se împlinească visul, sună-mă pentru rezervare, apoi să începem să adunăm avansul ca până în februarie 2010 să putem achita integral.

Numărul meu de telefon nu s-a schimbat de aproape 10 ani, este 0724058746, precum nici numele meu, de 38 de ani, mă numesc Tamas Lunca şi sunt instructorul de scufundări al Clubului de Scufundări NAUTILUS.

Te aştept la bordul NAUTILUS.

,,scuba 4ever”