BALUL SCAFANDRILOR

Îndrăgostiţii de lumea adâncurilor şi-au dat întâlnire vineri seara (14 ianuarie 2011) pentru a trage linie sub anul recent încheiat. Membrii Clubului de scufundări Nautilus din Oradea împreună cu invitaţii lor au petrecut la Hotelul Continental, au depănat amintiri din excursiile anului trecut şi au pus la cale alte expediţii în 

oceanele planetei. Anul acesta Clubul Nautilus şi-a propus şi o destinaţie de National Geografic: vor face scufundări în Africa de Sud, alături de cei mai mari rechini de pe planetă.

A devenit o traditie ca dupa fiecare an plin de evenimente, excursii, sa organizam o petrecere unde sa ia parte toti iubitorii a mediului subacvatic. Aceasta intalnire are ca scop consolidarea relatilor intre scafandrii, membri clubului, retrairile momentelor placute in cadrul excursiilor de scufundari si totodata planificarea destinatiilor pentru urmatoarea perioada. Vineri seara a fost vremea bilanţului. Membrii clubului s-au reunit la o petrecere, unde au pus la cale alte aventuri. Un moment important al serii a fost înmânarea diplomelor şi brevetelor pentru noii scafandri de către instructorul de scufundări al clubului, Tamas Lunca (Tomi). La întâlnirea de vineri a fost invitat şi un artist fotograf subacvatic din Ungaria. Cele mai reuşite lucrări ale lui Selmeczi Daniel, recunoscut pe plan international, au fost expuse în dispozitive luminoase, spectaculoase şi inedite. Pentru anul acesta prima destinaţie va fi Asia orientală, membrii clubului Nautilus pregătindu-se de o expediţie de 14 zile în Hong Kong, Sulawesi, Indonezia şi Singapore. Faţă de anii trecuţi, anul acesta Clubul Nautilus va organiza şi o expediţie în Africa de Sud, unde vor înota în cuşti de oţel alături de cel mai mare rechin al planetei, Marele Alb.