In Marea Adriatica s-a deschis prima crama subacvatica, numita Edivo Vina. Aflata in zona peninsulei Peljesac din Croatia, vizitatorii trebuie sa se scufunde in adancuri pentru a explora procesul de fabricatie a vinului.

Proprietarii Ivo si Anto Segovic si Edi Bajurin spun ca le-a venit aceasta idee in urma cu cinci ani, dar povestea in sine a inceput acum 12 ani, cand acestia au primit o sticla de vin cu urme de amfora antica. Vinul nu se face in totalitate sub apa. In primul rand este invechit timp de trei luni la suprafata, apoi este transferat in amfore si lasat aproape doi ani la invechit sub apa.

Vinul are toate conditiile optime de temperatura si liniste, calitatea este asigurata, iar la final capata o aroma speciala de pin, o caracteristica unica a acestei metode de invechire. Sticlele cu vin sunt acoperite timp de 700 de zile de corali si scoici. Pentru a pastra vinul in cele mai bune conditii si a preveni contaminarea acestuia, proprietarii cramei subacvatice si-au luat toate masurile. Ei au grija ca amforele sa fie acoperite cu doua straturi de cauciuc, iar sticlele sa aiba in interior un dop de pluta.

Ulterior amforele sunt stocate in custi subacvatice cu lacat, pentru a descuraja alti scufundatori sa se serveasca din produsele cramei.

Contact Us

Nu suntem online pe moment dar puteti folosi acest formular pentru a ne contacta. Va vom raspunde in cel mai scurt timp!